A Taze-ról

A TAZE története 25 éves múltra tekint vissza Bordás Györgyi vezetésével. A Tánccal az Egészségért alapítvánnyal és két csoporttal egy táncstílusban indult a táncoktatás Vácott. Mára minden korosztályban, hip hop, társastánc, versenytánc, és színházitánc stílusokbanban nyújtunk képzést táncosainknak Vácott és Gödön több helyszínen is.   

Kik vagyunk?

 TAZE LAND

A Silverstar Művészképző Iskola nevét sokan ismerik Vácon és környékén. Korábbi működést kezdetben a Tánccal az Egészségért alapítvány biztosította. Kéaőbb a nemzetközi versenyzések miatt létrehoztuk a TAZE Tánc Sportegyesületet és ma már ez biztosítja a sikeres működésünket. A hasznos szabadidő eltöltése és a fellépések mellett lehetőséget teremtünk versenyzésre hazai és nemzetközi versenyeken is. A tehetséggondozást fontos feladatunknak tartjuk, és elősegítjük a fiatalok szakmai irányú céljaik megvalósítását.

Egy iskolai tanéven belül januárban és júniusban két nagy fellépésünk van, amin minden tanítványunk szerepel. Ezekre szakemberek készítik fel a tanítványokat. Nyáron bejárós és ott alvós edzőtáborokban várjuk a táncolni vágyókat.

Egyesületünk a versenyzés terén 3 nagy táncszövetség. Évről évre országos bajnokokat és Európa, és Világbajnokokat is ünneplünk! A produkciók megalkotása sem áll messze tőlünk, 2016-ban a Jancsi és Juliska című mesejátékunk nagy sikerrel futott, a Most Stop című műsorunk a V4 fesztivál programjában szerepelt. Több csapatunk vendégeskedett a magyar televízióban, akikre büszkék vagyunk. 2022 őszén pedig edzőnknek Bődi Dénesnek a Dancing With The Stars műsorában szurkolhatnak majd.  
Kedves Látogató barangolj oldalunkon és ismerj meg közelebbről minket!

visszajelzések

Oktatott táncstílusok

Hip-Hop

A Hip-hop az utcai táncok közé tartozik, az amerikai hip-hop kultúra részeként alakult ki az 1970es években. A táncosok mozgása laza, dinamikus, ruganyos és izolációs technikákat használnak. A Hip-hop lényege az önkifejezés, a zene lüktetésének visszaadása.
Oktató:
Pap Nóri Lili
Kormos Zsófia

Színházi Tánc

A jazz, vagy művészi jazztánc a klasszikus balett elemeit ötvözi különböző jazz és modern tánctechnikákkal. Az órán résztvevők forgástechnikát, ugráskombinációkat, tudatos testhasználatot tanulnak, a test középpontjából kiinduló, izolációval létrejövő mozgássorokat sajátítanak el, melyekből koreográfiák születnek. Oktató:
Prókai Ági

Ovis

Ezekben a csoportokban a fő feladatunk az, hogy a pici gyerekeket egy csapattá összekovácsoljuk, a rendszeres testmozgás, a zene, a tánc és a játékos feladatok segítségével. Oktató:
Bordás Györgyi

 

Versenytánc

A versenytánc oktatás keretein belül a táncosok megismerkedhetnek latin és standard táncokkal.
 Párral és pár nélkül is lehet csatlakozni. 
 Oktatók:
Bődi Dénes,
Haddad Sabrina
Markovics Emese
Gombár Emese

büszkeségeink

Akikre büszkék vagyunk

BIRKÁS BÍBORKA:

– Az egyesületünknél 4 éves korában kezdte a tánc tanulását Bordás Györgyi ovis csoportjában. Első kiugró nagy eredménye, hogy főszerepet játszott már 5 éves korában a Jancsi és Juliska táncos mesejátékban. Ezzel párhuzamosan a csoporttal élete első versenyes eredményét 2017-ben az Amita Dance  Jam minősítő versenyen szerezte. Ezüst minősítést kaptak. Azóta Duóban, szólóban csapatban is rendszeres helyfoglalója a táncversenyeken a dobogó legfelső fokának. Ennek eredménye, hogy 2019. decemberében csapatával a Kick The Rulessal megkapták a Pest Megye legjobb utánpótlás csapata díjat. Később 2021-ben elért  eredményeiért megkapta “Az Év Legjobb Pest Megyei Sportolója Díj III. helyét.    


CHOVANYECZ CSONGOR ÖRS:

(Részlet Révuti Norbert Váci naplóban megjelent cikkéből)
-A Tánccal az Egészségért TSE (TAZE) berkein belül kezdte elsajátítani a táncművészetet, ma pedig már a Magyar Táncművészeti Egyetem diákja. Bár pályafutásának valószínűleg még csak az elején tart, máris szokatlanul sok tapasztalatra és bölcsességre tett szert.
– Szerinted mi kell ahhoz, hogy valakiből igazán jó táncos legyen?
– Akaraterő, hogy „akkor is megcsinálom, ha nagyon fáj” és persze figyelem. Először nehéz koncentrálni, de hamar rájön az ember, hogy megéri.
– Tehát van, amikor nagyon fáj?

– Igen, ez leginkább a képességfejlesztés órák jellemzője.
– Mit érzel, amikor a színpadon vagy?

– Amikor felmegyek a színpadra, eléggé izgulok, amikor pedig vége az előadásnak, boldog vagyok, hogy sikerült jól teljesítenem. A kettő között nagy szeretetet érzek és annak az örömét, hogy ott lehetek.
Főbb szerepei:
-2019. Operett Színház, Carousel-Liliom. Kisfiú. 
-2019. december Operett Színház, Diótörő balett. Misi és kis diótörő.

MÉSZÁROS HANNA:

(Részlet Révuti Norbert Váci Naplóban megjelent cikkéből)

Jelenleg a Magyar Táncművészeti Egyetem nyolcosztályos gimnáziumának diákja. A fiatal tehetség kitartása töretlen, szavai mögött is érződik: bármit megtesz azért, hogy táncművész lehessen. Hannit hároméves korában íratták be szülei a Váci Jeszenszky Baletthez, valamint a Tánccal az Egészségért TSE-hez (TAZE, akkori nevén Silverstar – a szerk.) ovis táncra. Mire elsős lett, már táncolt párost, latint, jazz balettet, hiphopot, mindezek mellett pedig továbbra is klasszikus balettozott.
– Mire vagy eddig a legbüszkébb?
– Már említettem, hogy minden évben rendeznek egy házi versenyt. Ezen eddig minden éveben egy új, általam készített tánccal indultam a koreográfus kategóriában. Másodikban bejutottam a döntőbe, az idén pedig sikerült első helyezést elérnem. Az első három helyezett a Nemzeti Táncszínházban eltáncolhatta a munkáját és a díjátadót is ott tartották. A zsűri elnöke Harangozó Gyula volt és ő adta át a díjakat is.

 

UNGI KRISZTIÁN:
2003-ban kezdtem el foglalkozni a tánccal. Kismaros és a Dunakanyar az otthonom, így először a váci tánciskolákkal ismerkedtem meg. Több helyen is tanultam, mint pl: a Váci Jeszenszky Balett vagy a Silverstar Tánciskola – mely utóbbinál vált számomra kedvelté a hip-hop stílus, amellyel számos versenyen is részt vettem. 2007-ben jött a prózai színház is az életemben, egy kismarosi színkör tagja lettem, az Ámulat Társulaté, majd a Dobay Márti Színjátéktéré is, ahol a mai napig játszom, munkálkodom, koreografálok. Ekkoriban kezdtem el Budapesten tanulni, elvégeztem egy protokoll ügyintéző képzést, amikor különböző kurzusokon, táncórákon vettem részt és megismerkedtem a kortárstánccal. 2009-ben felvételiztem a BailArt TáncStúdió OKJ-s képzésére, ahol többek között a klasszikus balett, a néptánc, a társastánc illetve modern tánc technikákat (pl: Jazztánc, Graham) sajátíthattam el. 2011-2013-ig Földi Bélán Elit- képzésén vettem részt, ahol együtt dolgozhattam a Budapest Táncszínház táncosaival is.

LIBRECZ ÁKOS
A No Comment Hip Hop Tánciskola alapító tagja és tanára. A Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség érdemes sporttáncosa, Európa bajnoki második, világbajnki harmadik helyezett, többszörös magyar bajnok. 2016-ban a The Nation formáció tagjaként első helyen végzett a Hip Hop International Hungary megacrew kategóriájában. Fontosabb munkái közt szerepel a Rapülök Aréna koncertje és turnéja, az X-faktor és a Csillag Születik műsorok tánckara. 2015-ben Wagner: A bolygó hollandi c. operájának táncosaként is színpadra állt. A Nagy Duett 2. és 3. szériájában, valamint a Kismenők című gyermektehetségkutató műsorban koreográfusként is bemutatkozott. A 2017-es RENO reklámkampány arca volt. Mindezek mellett diplomát szerzett a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi karán, illetve a Testnevelési Egyetem sportoktató szakán.

SZUHÁNSZKI GRÉTA:

A főbb munkáim:
2018 Costa Favolosa cruise hajó
2017 Costa Luminosa cruise hajó
2014-2017 Győri Nemzeti Színház tánckara
2016 Tallink Romantika komphajó
2015 Silja Serenade komphajó
2013 Caramel koncert
2012 Die Nacht der Musicals turné
2011 Magyar Fesztivál Balett Mózes című előadása

visszajelzések

Rólunk mondták

“A Silverstar Művészképző Iskola közel 20 éve élteti együttműködését a Madách Imre Művelődési Központtal. A nagy sikerű félévi és éves záró gáláknak helyet biztosító intézmény bizton számíthat a társulatra más rendezvényeken is: majális, gyereknap, különböző fesztiválok, szabadtéri programok.

Színvonalas bemutatóikkal sok érdeklődőt vonzanak a fellépő gyerekek szülein kívül is. Az egyre fejlődő, bővülő iskola folyamatosan törekszik a megújulásra, új célok kitűzésére, a táncoktatáson túl színdarabok létrehozása sem áll tőlük távol.

Bordás Györgyi és a köré gyűlt oktatók szakértelme, empátiája, gyerek központúsága lehetővé teszi, hogy az óvodástól a fiatal felnőtt korosztályig mindenki örömét lelhesse és kiteljesedhessen a tánc kultúrájában. A szülők és diákok elégedettségén túl magas színvonalú táncversenyeken elért eredményeik is bizonyítják sikeres működésüket.”

Madách Imre Művelődési Központ

Igazából, Remek csapatot láttam bennetek. Régebben ugye táncoltam is nálatok, így a kapcsolat megvolt és külön öröm, hogy most így már a nagybetűs életben is együtt tudtunk dolgozni! A Váci Dunakanyar Színház által szervezett  V4 napon, nagyon profi szépen koreografált műsort láttunk tőletek. Nem csak a tánc volt magas színvonalú, hanem az átkötések és a csapat hozzáállása! Öröm számunkra, hogy ezzel hozzájárulhattunk nemzetközi sikereitekhez!  Köszönöm a közös munkát! Várom a következőt! További sok-sok elismerést kívánok nektek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smál Szilaj Gábor

“A Váci Földváry Károly Általános Iskola 15 éve áll kapcsolatban a Silverstar

Művészképző Iskola és Társulattal, valamint Bordás Péterné Györgyivel. Az
évek folyamán tanulóink közül nagyon sokan tagjai lettek az egyesületnek.
Ezáltal táncosaink számtalan műsorszámmal léptek fel az iskolai ünnepségeken,
az Alapítványi bálon. Az évente megrendezésre kerülő Földváry Jótékonysági
Est elmaradhatatlan műsorszámai a keringő, a palotás, melyek betanítását
Bordás Péternének köszönhetjük. Györgyi ötleteivel több osztály műsorát
színesíti. Ezáltal több gyermekkel szerettette meg a táncot. Mindezek mellett a
felső tagozatos osztályokban a Tánc és dráma órák keretében segíti a kollégák
munkáját. Szívesen ajánljuk a Silverstar Művészképző Iskolát és Györgyit
minden gyereknek, családnak, akik szeretik a jókedvet, táncot, vidámságot!”
Váci Földváry Károly Általános Iskola

“Az Ipoly Feszt márianosztrai programjai kapcsán sokat emlegetjük azt a nagyon szép, változatos, dinamikus  programot, amit elhoztak hozzánk.
Szeretnék gratulálni ahhoz a pedagógiai bravúrhoz, amellyel az iskola tanárai felismerik a tehetséget és hosszú éveken át ébren tartják a gyerekek motivációját.

Pontosak, fegyelmezettek és derűsek, jókedvűek voltak az ifjú táncosok a színpadon. Az elmúlt évben a rekkenő hőség, idén a szemerkélő eső ellenére profi előadást láttunk. A nézőtéren arról beszélgettünk, hogy mennyi energia, kitartás kell egy ilyen produkcióhoz tanár, tanítvány és bizonyára a szülők részéről is.
Köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat, emelték közösségi napunk színvonalát, köszönjük az élményt!
További sok sikert kívánunk a Silverstar Művészképző Iskola kollektívájának és tanítványainak!
A szervezők és a nézők nevében is üdvözlettel és szeretettel Kiss Lászlóné.”

Ipolyfesztivál Márianosztra